Головна / Олії, настоянки, мазі / Лавандова Олія Oleum Lavandula Angustifolia
Лавандова Олія Oleum Lavandula Angustifolia

Лавандова Олія Oleum Lavandula Angustifolia

Вага: 50 г.
Ціна: 75 грн.
Кількість:

Лавандова олія Oleum Lavandula angustifolia

Лаванда - найдавніша середземноморська рослина і широко застосовується в ароматерапії. Її назва походить від латинського дієслова «lavare» - «мити», адже лаванду активно використовували для прання білизни і ароматичних ванн. Недарма Гіппократ високо цінував лікувальні властивості цієї рослини. Він вважав, що вона корисна при захворюваннях селезінки і печінки, говорив, що «лаванда зігріває мозок, втомлений від прожитих років». У період епідемій давньоримські патриції натирали тіло олією лаванди, знаючи, що вона захистить їх.  Лавандова олія також широко використовувалася на фронтах першої світової війни: вона застосовувалася лікарями для загоєння ран.

Основними компонентами олії є складні ефіри ліналоолу оцтової, масляної, валеріанової та капронової кислот. До складу олії входять ліналоол (30 - 35%), мирцен, α- і β-оцімен, γ-терпінен, α-пінен, каріофіллен, бергамот, γ- і δ-Кадино, α-куркуми, фарнезен, α-терпінеол, гераніол, нерол, цинеол, нонаналь, камфора та інші компоненти.

 

Властивості олії лаванди:

  • болезаспокійлива,
  • спазмолітична,
  • потогінна,
  • сечогінна,
  • глистогінна,
  • антисептична,
  • загоювальна,
  • протиревматична,
  • гіпотензивна,
  • протівомігренева

 

Цілющі властивості ефірної олії лаванди:

  • Покращує роботу серця, нормалізує серцевий ритм при аритмії, тахікардії, має судинорозширювальну дію, стимулює утворення білих кров'яних тілець.
  • Лавандова олія нормалізує кров'яний тиск.
  • Олія лаванди може застосовуватися як протизапальний засіб при лікуванні захворювань нирок, сечового міхура. Має сечогінну дію.
  • Сприяє початку менструацій. Болезаспокійливий засіб при пологах. Також олію лаванди призначають при молочниці піхви.
  • Як антисептик використовують при лікуванні бронхіту, риніту, ларингіту, грипу, застуди, запаленні горла, пневмонії, астми, хриплости голосу, нежиті.
  • Олія лаванди зупиняє носову кровотечу.
  • Покращує секрецію шлунку, також олія лаванди застосовується при лікуванні виразкової хвороби шлунку, гастритах, коліках, здутті, нудоті, проносі, кишкових паразитів.
  • Має жовчогінну дію, нормалізує роботу печінки і жовчного міхура.
  • Сприяє розчиненню холестеринових каменів у жовчному міхурі.
  • Олія лаванди зменшує вміст холестерину в крові.
  • Лавандова олія надає болезаспокійливу дію при ревматизмі, артриті, м'язових болях.
  • Стимулює регенерацію клітин слизової оболонки.
  • Аналгезує зубний біль.
  • Використовується при вугровій висипці, дерматитах, екземах, опіках. Олія лаванди знімає запальний процес, стимулює загоєння шкіри, перешкоджає утворенню рубців.
  • Відновлює захисні сили організму.
  • Сприяє очищенню організму від шлаків.
  • Ефективна при грибкових захворюваннях, лишаях, педикульозі.
  • У народі олію лаванди застосовують при неврастенії, безсонні, непритомності, невралгії, паралічі, набряках, ударах, вивихах.
  • Широко використовується для ароматизації постільної білизни. Охороняє речі від псування міллю.
  • Володіє протіводепрессівнимі властивостями, заспокоює нервову систему, пом'якшує стресовий стан.
  • Лавандова олія підходить для догляду за будь-яким типом шкіри, усуває лущення, подразнення.
  • Олія лаванди допомагає позбутися від лупи, зміцнює волосся.
  • Олія лаванди відлякує комах. Усуває наслідки укусів бджіл, ос, комарів.

 

Сон: сприяє засипанню, що робить її альтернативним методом лікування безсоння. Дослідження, проведені серед пацієнтів похилого віку, показали сприятливий вплив на регулярність їх сну, коли звичайні ліки від безсоння замінювали ефірним олія лаванди, нанесеним на подушку.

Нервова система: має заспокійливий аромат, що сприятливо впливає на нервову систему. Вона також може бути корисна при лікуванні мігрені, головного болю, депресії, нервового напруження і емоційного стресу. Освіжаючий аромат знімає нервове виснаження і занепокоєння, в той же час збільшуючи розумову активність.

Акне (вугри): олія лаванди пригнічує бактерії, які є причиною інфекції, допомагає регулювати надмірне виділення шкірного сала за допомогою впливу на гормони і може зменшити ознаки рубців після заживання вугрів.

Знеболювання: відмінний засіб при різних видах болю, включаючи м'язову, ревматизм, розтягнення зв'язок, біль в спині і люмбаго. Регулярний масаж з олією лаванди може забезпечити полегшення болю в суглобах.

Діурез: олія лаванди корисна при порушенні сечовиділення через її стимулюючий вплив на виділення сечі.  Крім того, воно допомагає у відновленні гормонального балансу і знімає запалення сечового міхура, а також знімає спазми.

Гінекологія: лавандову олію також застосовують в гінекології для лікування лейкореї (білей).

Лейкорея (Leucorrhoea) - слизові виділення з піхви білого або жовтуватого кольору. Зазвичай вони завжди присутні у жінки, причому їх кількість дещо збільшується безпосередньо перед менструацією і після неї.  Аномально рясні виділення можуть виникати в разі потрапляння інфекції в нижні жіночі статеві органи (наприклад, найпростіших виду Trichomonas vaginalis) (Вагініт).

Респіраторні захворювання: інфекція горла, грип, кашель, застуда, астма, закладеність придаткових пазух носу, бронхіт, коклюш, ларингіт і тонзиліт. Олію використовують у вигляді пари, або наносять на шкіру шиї, грудей та спини. Стимулююча властивість ефірної олії лаванди також може розріджувати мокроту і знімати закладеність. Пари олії лаванди мають антибактеріальні властивості, які допомагають впоратися з інфекціями дихальних шляхів.

Догляд за волоссям: лавандова олія ефективна в боротьбі з вошами та гнидами. Крім того, ця олія виявляє потенціал при лікуванні випадіння волосся, особливо у пацієнтів з облисінням і аутоімунних захворюваннях, коли тіло відкидає власні волосяні фолікули. Дослідження показало, що понад 40% хворих з облисінням повідомили про збільшення зростання волосся, коли вони регулярно втирають олію лаванди в шкіру голови.

Кровообіг: олія лаванди також корисна для поліпшення циркуляції крові в організмі. Дослідження показують, що ароматерапія з використанням олії лаванди надає благотворний вплив на коронарний кровообіг. Вона знижує артеріальний тиск і часто використовується при артеріальній гіпертензії.

Травлення: лавандова олія корисна для травлення, так як він збільшує рухливість їжі в кишечнику. Олія також стимулює вироблення шлункового соку і жовчі, тим самим допомагаючи в лікуванні розладів шлунку, болю в шлунку, кольок, метеоризму, блювання і проносу.

Імунітет: регулярне використовування олії лаванди забезпечує стійкість до різних захворювань. Добре відомо, що лаванда володіє антибактеріальними та противірусними властивостями, які, згідно з дослідженнями початку ХХ ст., Роблять її ідеальним засобом для захисту організму від таких захворювань, як туберкульоз, тиф і дифтерія.

Догляд за шкірою: олія лаванди має антисептичні та протигрибкові властивості. Вона використовується для лікування різних захворювань шкіри, таких як акне, зморшки, псоріаз та інші запальні процеси. Олію зазвичай використовують для прискорення процесу загоєння ран, порізів, опіків і сонячних опіків, оскільки вона покращує утворення рубцевої тканини. В олію лаванди також додають ромашку для лікування екземи.

Захист від комах: запах олії лаванди є ефективним від багатьох типів комах, таких як комарі, мошки та моль.  Нанесення лавандової олії на відкриті ділянки шкіри запобігає укуси комах. Крім того, ця олія володіє протизапальними властивостями, які дозволяють зменшити роздратування та біль, пов'язаний з укусами комах.

 

 Застосування олії лаванди (рекомендовані дозування)

  •  Для масажу: 6-8 крапель на 10 мл рослинного олії.
  •  Для внутрішнього вживання: 2-3 краплі на 1 ч ложку меду за 30 хвилин до їжі 2 рази в день.
  •  Для ванни з ефірною олією: 5-7 крапель.
  •  Для інгаляцій: 2-3 краплі.
  •  Для спринцювань: 3 краплі на 0,25 л теплої води.
  •  Для аплікацій: 1: 1.
  •  Для компресів: 5-7 крапель.
  •  Для збагачення косметичних засобів: 12 крапель на 10 г основи.

 

Протипоказання

Олію лаванди з обережністю слід використовувати вагітним і годуючим жінкам поряд з іншими ефірними оліїми.

У людей з надмірно чутливою шкірою воно здатне викликати алергічну реакцію.

Деякі люди можуть відчувати нудоту, блювоту і головний біль у зв'язку з помірним або надмірним використанням олії лаванди.

Лавандову олію ні в якому разі не можна приймати внутрішньо. При прийомі всередину можуть виникнути серйозні побічні ефекти, такі як погіршення зору, ускладнення дихання, печіння в очах, блювота і пронос.

 

Схожі товари

Ціна: 65 грн.
Ціна: 44 грн.

Товар успішно додан до кошику

Всього у кошику: 1 тов.